Marlies van Dijck

Atelier Cocon

Over

Atelier Cocon

Atelier Cocon is een creatieve werkplaats in Hoogerheide waar teken- en schilderlessen worden aangeboden. Kijk op de cursuspagina voor het huidige aanbod!

Het atelier is gelegen op industrieterrein de Kooi in Hoogerheide. Het bevindt zich op een kwartiertje rijden van Bergen op Zoom en in de nabijheid van Antwerpen. Meubelmakerij Dwarshout is in hetzelfde gebouw gevestigd, wat leidt tot een wederzijdse uitwisseling van ambachtelijke kennis en creatieve prikkels.

Marlies Van Dijck

Als kind fietste ik op weg naar school dagelijks langs een kunstgalerij waar realistische schilderkunst tentoongesteld werd. Elke keer werd ik getroffen door zoveel vakmanschap en geduld om personen of alledaagse zaken te laten schitteren in mysterie.

Om de knepen van het fijnschilderen te ontdekken ging ik in de leer bij Maarten Boffé, tot op heden mijn belangrijkste leermeester. Van 2018 tot 2019 volgde ik één jaar les in de VS aan de Academy of Realist Art in Boston. Tijdens dat ene jaar liet ik me in het bijzonder inspireren door Emanuela De MusisJulie BeckJohn AsimacopoulosEric Johnson en Garrett Vitanza. Zij toonden mij de grondslagen van realistisch tekenen en schilderen.

Met deze technieken wil ik precies dát gevoel van intimiteit en mysterie vatten in mijn werken. Het atelier is de ideale plek om me te wentelen in een wereld van creativiteit en ambacht. Hier kan ik me blijven ontwikkelen en op mijn beurt die kennis weer doorgeven.